Sosyal içerik platformu İnstagram’a Yorum Sabitleme Özelliği Geldi.

Sosyal içeriklerde siber zorbalığa karşı önlemler alan Instagram, yeni siber zorbalık karşıtı araçlarını yayına aldı. Kullanıcıların olumsuz yorumları yönetebilmesini sağlayan firma, aynı zamanda pozitif yorumları da öne çıkarma imkanı tanıyor.

Yayınlanan yeni özellikler kapsamında kullanıcıların artık, kendilerini etiketleyip kendilerinden bahsedebilecek kişileri belirleyebileceğini ekleyelim. Etiketleme ve bahsetme, siber zorbalıkta tercih edilen yöntemler arasında yer alıyor.

Olumsuz yorumları yönetme özelliğini, ilk etapta geniş takipçi sayısına sahip hesaplar düşünülerek tasarlandı. Viral olan gönderileri ve internet trolleri ya da botlar tarafından yapılan organize yorum saldırını düşünürseniz, bu hesaplar için olumsuz yorumları yönetmenin zor olduğunu söyleyebiliriz.

Instagram, bir süredir hesap sahiplerinin toplu halde silebildiği ve olumsuz yorum bırakan birden fazla hesabın sayfada engellenmesini sağlayan bu özelliği test ediyordu. Özellik sayesinde yüksek takipçili hesaplara düzenli olarak olumsuz yorum ya da trollük yapmak için pusuda bekleyenlerin platformdaki etkisi azaltılyordu. Şirketin yaptığı açıklamaya göre, test süresince toplanan olumlu geri bildirimler, şirketin özelliği Instagram’da yayına almasını sağladı.

Yeni Yorum Yönetimi Özellikleri Nasıl Kullanılıyor?
Instagram’ın iOS uygulamasında yorumlara bastıktan sonra sağ üst köşede yer alan üç nokta ikonuna basarak Yorumları Yönet özelliğine erişebiliyorsunuz. Özelliğin, en fazla 25 hesabın yorumlarını tek seferde silmenizi sağladığını ekleyelim. Eğer “Daha fazla seçenek” kısmına basarsanız, yorum yapanları toplu olarak engelleme ve kısıtlama özelliğini de kullanabilirsiniz. Özelliği Android uygulamasında açmak için yoruma basılı tutarak noktalı ikona basmanız gerekiyor. Ardında Engelle ya da Kısıtla seçeneklerinden istediğinizi tercih edebilirsiniz.

Yorum Sabitleme Özelliği
Instagram yayına aldığı yeni özelliklerden biri de yorum sabitleme özelliği. Yorum sabitleme öncelikle test süreci kapsamında kullanıcılara açılacak. Yorum sabitleme özelliği sayesinde kullanıcılar, gönderilerin altındaki olumlu yorumları sabitleyerek öne çıkarabilecek.

Bu sayede platformda olumlu davranışları teşvik edilerek daha yapıcı bir topluluk oluşturulabilir. Özellik yayına alındığında kullanıcıların birden fazla yorumu diğer yorumların üzerine sabitleyerek öne çıkarabileceğini ekleyelim.

Sosyal Medyanızı Profesyoneller Yönetsin
Şirketlerin en önemli Pazar silahı kuşkusuz sosyal medya hesaplarıdır. Günümüzde sosyal medya yönetimi ise profesyonellik isteyen bir iştir. Dünya çapında 200’ü aşkın markanın güvendiği 88 Medya, bünyesinde barındırdığı kreatif ve dijital reklam hizmetleri, yayıncılık ve Pr hizmetleriyle bütünleşik hizmet sunarak markaların tüm mecralarda olduğu gibi sosyal medyada da tercih ettiği önemli ajansların başında gelmektedir.

Kaynak: https://webrazzi.com/