Instagram tüm kullanıcıları ilgilendiren açıklama geldi.

Sosyal medyanın hızla büyüyen devi Instagram’ı yapılan açıklamada artık Youtube’de olduğu gibi Instagram’dan da para kazanma döneminin başlatılacağı ifade edildi.

The Verge adlı sayfada yayımlanan bilgiye göre Instagram’ın , popüler video paylaşım platformu Youtube’ye karşı rakip olarak geliştirdiği video servisi IGTV üzerinden yayımlanan videoların arasına , başına, sonuna reklam yerleştireceği öğrenildi ve bu reklamlar %50-50 olarak pay edileceği ifade edildi.

Kullanıcılar da Kazanacak
Youtube 2016’dan bu yana bünyesinde paylaşım yapanlar için, kanallarında yayımladıkları videoların izlenme sayılarına göre aylık yıllık para kazanıyor. Instagram IGTV‘de de aynısı olacak ve içerik yükleyenler de para kazanacak.

İlk etapta 200 içerik üretici ile gelir paylaşımı yapılması için imzaların atıldığı bildirilirken, tıpkı Google ve Youtube gibi içerik üretenlere reklam geliri verilecek.

IGTV Nedir?
IGTV, Android ve iOS akıllı telefonlar için Instagram tarafından sağlanan bağımsız bir video uygulamasıdır. Instagram’a kıyasla daha uzun videolara izin verir.

Instagram’da normal paylaşımda 1 dakika sınırı var. Ancak IGTV’de bu sınır yok.