YouTube reklamları sayesinde müşterileriniz olabilecek kullanıcılara YouTube’da video izlerlerken veya arama yaparlarken kolaylıkla ulaşma imkanı sağlar. Bununla birlikte reklamınıza ilgi göstermedikleri sürece ödeme yapmadan bu imkandan yararlanabilirsiniz.

Dünyanın en çok kullanılan video içerik oluşumu YouTube, milyarca insanın ziyaret ettiği bir dijital platform kullanıcıların video ile ilgili en çok tercih edilen platform olan YouTube, dünya genelinde milyonlarca kullanıcıya sahip. YouTube aynı zamanda dünya genelinde Google’dan sonraki en çok kullanılan arama motoru olma özelliğini de bünyesinde barındırmakta. Bu kadar yoğun bir şekilde kullanılan ve bu kadar popüler olan bir mecra, firmalar ve markalar için de uygun bir reklam alanı olarak dikkat çekmektedir bizde bugün 88 medya olarak sizlere Youtube reklamları hakkında bilgilendirme yapacağız.

Youtube Reklam Modelleri
88 Medya olarak sizler için hazırladığımız bu çalışmada karşımıza 5 model çıkmaktadır bunları sizler için derledik.

Anasayfanın en üstünde, bar kısmında yer alan TrueView Masthead reklamları ilk model olarak karşımıza çıkar. Bu reklamlar HTML5 formatında çalışmaktadır. Sadece ülkeye göre hedefleme yapılır ve günlük olarak reklam verilir.

Bir diğeri ise TrueView Video Reklamlar atlanabilir video reklamlar olarak bilinir. Ana videonun öncesine ya da sonrasına eklenen TrueView reklamlar, ekranda çıktıktan sonra görüntüleyenlerin tercihine göre reklamları 5 saniye sonra atlamalarına imkan tanır. Reklamı geç seçeneğine basan kullanıcılar için reklam verenler herhangi bir ücret ödemezler.
Atlanamayan video reklamlarda ise kullanıcılar izlemek istedikleri videoyu görebilmek için reklamın bitmesini beklemek zorundadır. İki seçenekte de reklamlar videoların başlarında, ortalarında ya da sonlarında olabilir.

TrueView Video Reklamlar ise Bu reklamlar da atlanamayan reklamlar kategorisinde düşünülebilir. Tek farkı bu reklamların 6 saniyelik videolar olmaları. Eğer mesajınızı 6 saniye içerisinde verebileceğinizi düşünüyorsanız bu reklam modelini tercih edebilirsiniz. Reklamlar hem masaüstü hem de mobil cihazlarda gösterilebilir.

TrueView Yer Paylaşımlı Reklamlar olarak bilinen Bu reklamlar ise videonuzun %20’den daha küçük bölümünde yer alan reklamlardır. Sadece masaüstü cihazlarda gösterilen bu reklamlar sabit banner ile hedeflenen videoların alt kısımlarında gösterilir. Kullanıcılar oluşturulan reklamlara tıkladığında sitenize yönlendirilirler.

Son olarak TrueView GDN ise Daha büyük oynatıcılarda alt kısımda yer alan bu reklamlar videoların sağında ve öneri listesinin yukarı kısmında yer alır.

88 Medya olarak sunmuş olduğumuz dijital reklam hizmetleri kapsamında Youtube reklamları için bizimle irtibata geçebilirsiniz.