Doğru Influencer Marketing Etkisi
Sizlere bir önceki blog yazılarımızda Influencer Marketing! Kavramı ile alakalı açıklayıcı bir yazı yazmıştık. Birçok markanın pazarlama kampanyalarında kullandığı bu iletişim yöntemi markaların ürün ve hizmetlerini tüketiciye ulaştırma konusunda büyük bir şans.

Doğru Influencere Nasıl Ulaşırım
İnsanların en çok vakit geçirdiği sosyal medyada ortaya çıkan fenomen furyası dikkat çeken en büyük detaylardan. Blogger, Vlogger, Twitter, Instagram, Facebook fenomenleri ve daha niceleri. Fenomenleri görmemek, duymamak, denk gelmemek neredeyse imkansız.

Markaların ürün ve hizmetlerini bu yolu tercih etmesi bir kenara dursun hedef kitlesine ulaşacak doğru fenomene nasıl ulaşacağı ve mevcut kişinin gerçekten fenomen olup olmadığı konusunda markaların tereddütleri hat safhada. Dijital dünyanın hileleriyle takipçi ve beğeni sayılarını şişiren bazı bireyler kendilerini fenomen olarak lanse edip markalardan yüklü miktarda hizmet bedeli alarak ürün tanıtımı yaptığı halde marka bunun etkileşimini hiç alamadığı durumlara rastlamıyor değiliz.

Doğru Influencer Marketing kampanyasını yürütmek için, özgün içerik üreten, gerçekten o marka ile uyumlu hesapların seçilmesi en önemli konuların başında geliyor, bu da işin uzmanı aracılığıyla bu tür kampanyaların yürütülmesi ve iyi bir ön araştırma sonucundan geçiyor. Doğru marka doğru influencer ile buluşunca etkisi gerçekten de inanılmaz boyutlarda oluyor. Markanın organik olarak büyümesi kaçınılmaz oluyor ve marka bilinirliği üst seviyelere taşınıyor. Geçmişten örneklere baktığımızda; doğru influencer pazarlama aracılığı ile ilk etapta 15 bin dolarlık girişim olan Daniel Wellington markasının nasıl da 228 milyon dolarlık global moda imparatorluğuna evrildiğini ticaretin içinde olanlar çok net bir şekilde gördü.

Bununla birlikte markaların fenomenlerle çalışma konusundaki acemilikleri ile de binlerce lira kaybeden markaların da olduğuna hepimiz şahit olduk.

Peki Ne Yapmalı?
Reklamcılık sektörünün yeni trendi olan influencer Marketing için deneyim ve tecrübe aracılığı ile hizmet almak başınıza gelecek olumsuzluklardan sizleri koruyan en büyük kalkan olacaktır.

Yıllardır reklam sektöründe olan ve sektörde yüzlerce marka ile çalışarak geniş portfolyoya sahip, 88 Creative PR hizmetleri kapsamında markalara influencer Marketing konusunda partnerlik yapmakta. Bir reklam ve İletişim ajansı olan 88 Creative alt markası Plus Pr Project ile bu hizmetini müşterileri adına yürütmektedir. Deneyim ve tecrübeyi popüler sektörün imkanlarıyla birleştirerek markalarınızı daha yukarı taşımak elbette yapmanız gereken en doğru adımdır.